Terug naar:

Warns
't Sou  29
8721 GX  Warns
Modern recreatiebedrijf met bedrijfswoning. Fraai gelegen nabij het IJsselmeer. OOK ERFPACHT MOGELIJK!!
       


Recreatiebedrijf "De Weyde Blick"
Modern recreatiebedrijf bestaande uit 3-sterrencamping met zwembad, pension, groepsaccomodatie, horecagelegenheid en nette bedrijfswoning. Het geheel is zeer fraai gelegen nabij het IJsselmeer. Totale kavel circa 15.884m2.

Algemeen:
Het recreatiebedrijf is sinds 1975 in eigendom bij de huidige eigenaren. Door de jaren heen is het bedrijf gemoderniseerd en uitgebreid, ook heeft er in 2005 een renovatie van de bedrijfswoning plaats gevonden. Het bedrijf omvat een camping met vaste staanplaatsen en dagrecreatie, een sanitairgebouw, een werkplaats/opslagruimte en een fraaie groepsaccommodatie/pension voor in totaal 16 personen verdeeld over 6 kamers. Ten behoeve van het pension is er een ontbijtzaal met bar. Voorts is er een horecagelegenheid met een capaciteit van circa 80 personen. Centraal gelegen is er een receptie. Het bedrijf beschikt over een ruime parkeerplaats, een speelplaats met diverse speeltoestellen en een zwembad met glijbaan en peuterbad. Een deel van het terrein (kavel 260 en 261 deels) is in gereedheid gebracht voor de plaatsing van luxe chalets (max. 15 stuks, mobiel). De kavelgrootte voor de chaletplaatsen varieert van ±190-250m² en zijn voorzien van alle nutsaansluitingen. De camping is geopend van 1 april tot 31 oktober, is aangesloten bij de ANWB en gewaardeerd met het cijfer 8,2. Het chaletterrein is het gehele jaar geopend. Verder is het bedrijf lid van Bed en Breakfast Nederland. Het pension annex de bed– en breakfast gelegenheid is het gehele jaar geopend. De camping is een prima uitvalsbasis voor gasten om te wandelen of te fietsen in de Gaasterlandse bossen, ook watersporters kunnen hun hart ophalen met het IJsselmeer en overige Friese meren in de directe nabijheid.

Bestemming:
Het vigerende bestemmingsplan voor het object is; "Warns" en maakt deel uit van de gemeente Súdwest Fryslân. Het object heeft hierin de volgende bestemmingen:
De percelen met de kadastrale nummers: 253, 254, 260 en 261 deels hebben de bestemming "Recreatie", inhoudend:
¨ Standplaatsen kampeermiddelen;
¨ Gebouwen ten behoeve van het houden van groepsaccommodatie, eetcafe, pension en bedrijfswoning;
¨ Gebouwen ten behoeve van sanitaire voorzieningen, onderhoud en beheer;
¨ Chalets;
¨ Bijgebouwen en overkappingen ten behoeve van bergruimte bij chalets.

Perceel nummer 543 heeft de bestemming "Verkeer-Parkeerterrein" (gelegen aan de overzijde van de weg), terwijl het perceel nummer 258 de bestemming "Agrarisch-Cultuurgrond".

Vraagprijs:
De vraagprijs nader overeen te komen. De overdracht van de onderneming is in principe vrij van BTW, indien er toch (gedeeltelijk) BTW verschuldigd is, dan is dit voor rekening van de koper. In verband met het verkrijgen van een financiering bedraagt het benodigd eigen vermogen circa 50% van de koopsom. De verkoper is eventueel bereidt om het bedrijf geheel of gedeeltelijk in erfpacht uit te geven. In dat geval worden de opstallen e.d. verworven door koper. De vraagprijs is inclusief de bedrijfsinventaris.

                                     CAMPING
Kenmerken:
Op de camping bevinden zich in totaal 63 kampeerplaatsen verdeeld over:
¨ 15 ruime chaletkavels (±190-250m²), voorzien van elektra (20 ampère, met eigen meter), riolering, aardgas, water en CAI.
¨ 40 jaarstaanplaatsen (oppervlakte ±80-120m²), alle voorzien van elektra (4, 6 of 10 ampère, waarvan 30 plaatsen met een eigen meter), riolering, water en CAI;
¨ 8 toeristische plaatsen of seizoensplaatsen, alle voorzien van elektra (4 ampère, met eigen meter), riolering, water en CAI.

Sanitair:
Op de camping bevinden zich 2 sanitairgebouwen. Het ene sanitairgebouw is gelegen achter de horecagelegenheid. Het pand is gebouwd in 2001, opgetrokken in spouwmuren, betonvloer en voorzien van geïsoleerd dak (sandwichpanelen). De inrichting omvat dames- en herenafdeling met douches (v.v. muntautomaten), toiletten en wasgelegenheden. Voorts is er een baby-verzorgingsruimte, invalidentoilet, afwasruimte en wasserette. Inrichting van het merk Zadelhoff. In het pand is een technische ruimte met gasboiler (Thermagas bouwjaar ±1983) metaansluiting op zonnepanelen en een Nefit Turbo HR–combiketel, bouwjaar ±1995. De ruimte is voorzien van plavuizenvloeren voorzien van vloerverwarming. Het sanitairgebouw is gekoppeld aan de voor gelegen horecavoorziening middels een garage/opslagruimte (±4 x 10m¹) met betontegelvloer en een stalen kanteldeur. Het tweede sanitairgebouw gelegen op perceelsnummers 260/261 kan eventueel in overleg worden gehuurd tot dat de kavels met chalets zijn verhuurd/verkocht.     

Terrein:
Het campingterrein is voorzien van paden verhard metasfaltsplit en het chaletpark met bestrating. De velden zijn voorzien van drainage. Het geheel is omzoomd door bomen en struiken en er is terreinverlichting aanwezig. Op het terrein bevindt zich tevens een zwembad (16 x 8m¹) met glijbaan en peuterbad, verwarmd middels zonnecollectoren en voorzien van waterzuivering en er zijn diverse speeltoestellen op de camping aanwezig. Het aan de overzijde van de weg gelegen parkeerterrein is geschikt voor circa 50 auto’s. Aan de weg, voor het chaletterrein, is een verhard parkeerterrein ten behoeve van gasten.    

                                    PENSION
Kenmerken:
 
Aan de bedrijfswoning is het pension/bed– en breakfast gelegenheid gebouwd. 
Deze  omvat:
- 6 kamers, waarvan 4 x 2-persoonskamers en 2 x 4-persoonskamers.
- Alle kamers zijn voorzien van woonkamer, slaapkamer en modern sanitair.
- Eetzaal met bar met een capaciteit van circa 20 personen.
- Nette receptie met toiletgroep.
- Alle meubilair is van 2005.

Bouwaard:
Het pensiongedeelte is in 1996 gebouwd in spouwmuren, betonvloeren, hardhouten kozijnen en heeft een zadeldak met dakkapellen en is gedekt met dakpannen. Het pand is goed geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. Het pand wordt centraal verwarmd middels Nefit HR combiketel (bouwjaar 2004) gecombineerd met zonneboiler.

Indeling:
Op de begane grond een receptie/entree met plavuizenvloer en toiletgroep, 2 x 2 persoonskamer, trap naar kelder met nette ontbijtzaal voorzien van bar, trapopgang naar de verdieping. Op de verdieping bevinden zich 4 kamers (2 x 2-persoonskamers en 2 x 4-persoonskamers). Op de 2e verdieping is een vliering,  bereikbaar via een vlizotrap.

                                 HORECAGELEGENHEID
Kenmerken:
De horecagelegenheid is aangebouwd aan het pension en omvat:  
- Een zaalgrootte van circa 110m².
- Keuken met circa 25m² vloeroppervlakte.
- Capaciteit van 80 personen.
- Bar met koelinstallatie.

Bouwaard:
Het pand is oorspronkelijk gebouwd in 1976 en gemoderniseerd in 2002. Opgetrokken in spouwmuren, houten– en betonvloeren en een dak gedekt met geprofileerde stalen platen. Het pand wordt verwarmd middels heteluchtverwarming, ketel Brink B-17, bouwjaar ±1983. Voorts is er een open haard in de zaal.

Indeling:
In het pand bevindt zich een zaal met houten vloer, podium, bar en openslaande deuren naar terras, keuken met plavuizenvloer en horeca-inrichting, voorraadruimte en kelder voorzien van koelcel.

                                      WONING
Afmetingen:
woonhuis: 9 x 8m¹
woonkamer: 24m²
eetkamer: 22m²
keuken: 12m²
werkkamer: 7m²
slaapkamer: 7m²
slaapkamer: 12m²
slaapkamer: 12m²

Bouwaard:
De woning is opgetrokken in steensgevels, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en een zadeldak met dakkapel en gedekt met dakpannen. De woning is in 2005 gerenoveerd waarbij o.a. de kozijnen en het dak zijn vernieuwd.

Indeling:
Op de begane grond een woonkamer, eetkamer, keuken en badkamer, op de verdieping een overloop met kasten en toilet, kantoorruimte, werkkamer en 3 slaapkamers met Frans Balkon. Op de 2e verdieping een kleine open vliering.  

Keukeninrichting:
Inbouwkeuken in hoekopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Sanitair:
Normale kwaliteit sanitair. Badkamer voorzien van ligbad met douche en thermostaatkraan, wastafelmeubel, toilet en wasmachineaansluiting. De badkamer is uitgerust met vloerverwarming. Het toilet op de verdieping is vernieuwd in 2005.

Verwarming:
De woning wordt op de begane grond grotendeels verwarmd met gaskachels en op de verdieping met radiatoren. De radiatoren worden verwarmd middels de cv-installatie van het pension. Warmwater in de keuken middels close-in-boiler,  warmwater in de badkamer wordt geleverd door de combiketel in het pension.

Isolatie:
Het pand is voorzien van muur– en dakisolatie en grotendeels van isolerende beglazing.

Elektra:
De woning is voorzien van een elektrische installatie die deel uitmaakt van de installatie in het bedrijfsgedeelte. Maximaal toelaatbare belasting 63 Amp.

Bijzonderheden:
- De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1885.
- Renovatiejaar 2005.
- Authentieke elementen als balken plafonds in de woning aanwezig.
- De topgevels van de woning zijn van onderhoudsvrij materiaal.

 

Overdracht  
Aanvaarding In overleg
   
Bouwvorm  
Soort object Recreatiebedrijf
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed
Bouwjaar 1970
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 100 M²
Inhoud 300 M³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2
Overige inp. ruimte 15 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Deels dubbel glas
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 15884 M²
Tuin
Ligging pand Aan doorgaande weg, landelijke ligging, watersrportdorp, bosrijke omgeving
   
   

 

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij