Terug naar:

Harich
Westerein  23
8571 GB  Harich
Fraaie, gerenoveerde woonboerderij met garage en schuur in het buitengebied op royale kavel.
       


Fraaie woonboerderij met vrijstaande garage en schuur op royale kavel. Het woongedeelte is recent zeer smaakvol gerenoveerd. Uitstekend gelegen geheel in het midden van Gaasterland, zeer geschikt voor houders van paarden en andere huisdieren. Bouwjaar 1925, kavel 6.220m², woonoppervlak ±180m², vrijstaande schuur en garage.

Het pand is momenteel in gebruik als woonboerderij met dierenpension (Immer Moed).

Afmetingen:
pand: 21,2 x 14,5m¹
garage: 10 x 6m¹
stal: 10 x 5m¹
bijgebouw: 30 x 5,5m¹
tuinschuur: 3 x 4m¹
werkplaats: 45m²
behandelruimte: 20m²
voerkeuken: 10m²
woonkamer: 40m²
woonkeuken: 35m²
bijkeuken: 10m²
slaapkamer: 9m²
slaapkamer: 30m²
slaapkamer: 12m²

Bouwaard:
Het pand is gebouwd in houten gebinte met steensgevels en in het woongedeelte voorzien van voorzetgevels met spouw, betonvloeren in het woongedeelte (b.g.g.) en steenharde vloeren in het voormalige stalgedeelte, de verdiepingsvloeren in hout, hardhouten- en houten kozijnen en een schilddak voorzien van dakkapellen, met dakpannen gedekt en met riet onderlaten. Het bijgebouw met kennels in betonvloer, halfsteensgevels en een lessenaarsdak gedekt met ABC-golfplaten. De kennels zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. De garage met carport is opgetrokken in larixhout met een vloer in betonklinkers en een zadeldak gedekt met dakpannen. De stal in betonvloer, larixhout en een zadeldak gedekt met dakpannen.

Renovatie:
Het dak van het pand is in de jaren ‘80-’90 gerenoveerd. Na 2006 heeft het woongedeelte een uitgebreide renovatie ondergaan, waarbij o.a. de woonkamer, woonkeuken en masterbedroom zijn vernieuwd. Ook is er een nieuwe CV-installatie (gas gestookt) aangebracht met warmwater voorziening met flinke capaciteit. De nieuwe CV-installatie kan ook worden gebruikt in combinatie met de hout gestookte CV-ketel. Voorts zijn er een nieuwe garage en stal gebouwd en is de bestrating grotendeels vernieuwd. Het pand is in 2007 van binnen en buiten, grotendeels geschilderd.

Indeling woning:
Op de begane grond een ruime hal met plavuizenvloer, meterkast, bergkast, toilet, garderobe en trapopgang, ruime woonkeuken met deels plankenvloer (parket) en deels vloer in siergrind, balken plafond en open verbinding naar woonkamer met plankenvloer (parket), balken plafond, tuindeur, rookkanaal met houtkachel en schoorsteenmantel, vaste kasten en een bijkeuken met CV-installatie. Op de verdieping een overloop met werkkamertje, badkamer en 2 slaapkamers waarvan de masterbedroom met inloopkast desgewenst kan worden gesplitst in een tweetal slaapkamers.

Keukeninrichting:
Moderne keuken in hoekopstelling met eiland in antracietkleur en natuurstenen werkbladen, ingebouwde koelkast, vaatwasser, magnetron, 5-pits gasfornuis met oven en een schouw metafzuiging.

Sanitair:
Sanitair van normale kwaliteit. Enigszins gedateerde, maar wel ruime, badkamer met ligbad, dubbele wastafel, douchecabine en 2e toilet. Door de ruime opzet volop mogelijkheid voor modernisering.

Verwarming:
Het pand wordt centraal verwarmd middels Nefit Topline cv-ketel gecombineerd met een warmvoorziening met een capaciteit van 200 liter, bouwjaar 2007. De installatie is ook te gebruiken met de eveneens aanwezige houtgestookte cv-ketel. In de woonkamer is een houtkachel voor sfeerverwarming.

Isolatie:
Het woongedeelte is voorzien van muur- en dakisolatie en is verder overwegend   voorzien van enkele beglazing.

Elektra:
Uitgebreide elektrische installatie met 17 groepen. De elektrische bedrading is, voor zover bekend, overal vervangen door moderne materialen.

Terrein:
De oprit is verhard met betonklinkers en biedt parkeerruimte aan meerdere auto’s en verder verharding middels beton. De bij de woning behorende tuin is voorzien van diverse borders en een terras op het zuidwesten met voldoende privacy. Een deel van het terrein is voorzien van omheining geschikt voor het houden van grote huisdieren. Ook is de ruimte geschikt te maken als buitenbak voor paarden. Het totale terrein is omgeven met flinke sloten. Er zijn op het terrein nog een aantal betonplaten aanwezig voor eventuele uitbreiding van het dierenpension met buitenkennels. Aan de voorzijde is een flinke bostuin die het pand aan het zicht onttrekt.

Ligging:
Het pand is uitstekend gesitueerd in landelijk gebied aan een parallelweg langs de doorgaande weg van Balk naar Koudum. Door de landelijke ligging veel privacy en ideaal voor het exploiteren van een dierenpension. Dankzij de grootte van het perceel en de aanwezige stal is het object ook zeer geschikt voor paardenliefhebbers. Via Lemmer is de A6 goed bereikbaar en daarmee ook de rest van het land. Amsterdam is bij voorbeeld per auto op ruim een uur afstand.

Dierenpension:
Het betreft hier een gemengd dierenpension, op dit moment zonder asielfunctie, maar wel met eerste noodopvang voor de gemeente Gaasterlân-Sleat. Alle mogelijkheden voor een asiel zijn wel aanwezig. Gemeten naar andere bedrijven hoort het gemengde dierenpension tot de grotere bedrijven in de regio. Het bedrijf heeft een goede naam en een lange traditie (vanaf 1970). Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig.

Indeling:
In het stalgedeelte van de boerderij bevinden zich de ontvangstruimte met balie, een verbindingsgang naar diverse vertrekken, voorraadruimte, voerkeuken, behandelkamer (verzorging dieren en te gebruiken door dierenarts), een ruime berging en quarantaine verblijven voor de katten. Aan de noordzijde van het stalgedeelte bevinden zich 10 hondenkennels van 1,50 x 2 m¹ binnenhok en buitenren van 1,50 x 4,75m¹. Op het erf aan de zuid-oostzijde van de boerderij staat een stenen loods die is ingedeeld met diverse kennels. In het midden is de toegang tot de 3 gedeelten:
Deel A: 7 hondenkennels metafmetingen 2 x 2,50m¹ met buitenren.
Deel B: 10 hondenkennels metafmetingen 1,07 x 1,90m¹ met buitenren van 5 x 1,10m¹.
Deel C: 3 kattenkennels metafmetingen 1 x 2 x 2m¹ en 16 kattenkennels.
De kennels in de loods zijn alle voorzien van warmtelampen.

Uniek object boordevol mogelijkheden!!

 

Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Woon/werkpand
Type woning Woonboerderij
Kwaliteit woning Goed
Bouwjaar 1925
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 160 M²
Inhoud 1500 M³
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2
Overige inp. ruimte 160 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Gedeeltelijk geïsoleerd
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 6220 M²
Tuin Tuin rondom
Ligging pand Aan doorgaande weg, landelijk, vrij uitzicht, bosrijke omgeving
   
Bergruimte  
Schuur / Berging 200 M²
Voorzieningen Elektra
   
Parkeergelegenheid  
Garage Vrijstaand, hout
Garage oppervlak 60 M²
Totaal aantal 2

 

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij