Terug naar:

Workum
Gebr. Bonnemastrjitte   4
8711 LP  Workum
MODERNE VRIJSTAANDE WONING MET AANGEBOUWDE GARAGE EN VERANDA. De woning heeft blijvend vrij uitzicht.
     

MODERNE VRIJSTAANDE WONING MET AANGEBOUWDE GARAGE EN VERANDA. De woning kijkt uit op Middeleeuwse terp en heeft blijvend vrij uitzicht. De woning beschikt over een zonnige tuin en is gelegen in de wijk 'Thomashof', nabij de haven aan de zuidzijde van Workum. Bouwjaar ±2007, inhoud ±635m³, kavel 252m², 3 slaapkamers, garage ±25m².

Afmetingen:
Woonhuis: 12,4 x 6,2m¹ 
Garage: 3,4 x 7,6m¹ 
Veranda: 5,5 x 2,7m¹            
Woonkamer: 36m²      
Keuken: 12m²    
Bijkeuken: 5m²      
Slaapkamer: 10m²
Slaapkamer: 10m²
Slaapkamer: 20m² 

Bouwaard:
Het pand is gebouwd (jaren ‘30 bouwstijl) door bouwbedrijf VDM in houtskeletbouw met buitengevels in baksteen, houten- en betonvloeren, hardhouten kozijnen, grote dakoverstek en een schilddak gedekt met dakpannen. De aangebouwde garage in halfsteens gevels met isolatie en aftimmering, betonvloer, stalen kanteldeur en een platdak gedekt met bitumineuze dakbedekking. De aangebouwde veranda in aluminium constructie en licht doorlatende kunststof dakplaten. De woning is gebouwd onder GIW en volgens het principe ‘duurzaam bouwen’.

Indeling:
Op de begane grond een hal met stenenvloer, meterkast, toilet en trapopgang, L-vormige woonkamer voorzien van antracietkleurige stenenvloer, halfopen keuken met stenenvloer, bijkeuken met stenenvloer en wasmachineaansluiting en een ruime garage. Op de 1e verdieping een overloop met kast voorzien van CV-installatie en warmte-terug-win-unit, badkamer en 3 slaapkamers. Op de 2e verdieping een ruime zolder met mogelijkheid voor de realisatie van meerdere kamers. De 2e verdieping is voorzien van dakramen en bereikbaar via een vaste trap.

Keukeninrichting:
Moderne keuken in langsopstelling met eiland in wit/grijze kleur, composiet werkbladen en voorzien van vaatwasser, koelkast, combi-magnetron, 5-pits inductie kookplaat en wasemkap.

Sanitair:
Modern sanitair. Luxe badkamer voorzien van inloopdouche met thermostaatkraan, 2e toilet (wandcloset) en een wastafelmeubel.

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt centraal verwarmd middels heteluchtverwarmingsysteem, merk Brink/Heluto HR-ketel, bouwjaar ±2007, gecombineerd met een warmte-terug-win-unit. Warmwatervoorziening middels Intergas HR-ketel, bouwjaar ±2007.

Elektra:
Elektrische installatie met 4 groepen, 380 Volt aansluiting (kookgroep), aardlekschakelaars en digitale tariefmeter.

Isolatie:
De woning is uitstekend geïsoleerd, geheel voorzien van HR++ beglazing en kent een zeer laag energieverbruik.

Tuin:
Onderhoudsarme voor- en achtertuin. Achtertuin volledig voorzien van bestrating met zonneterras en veranda, gelegen op het Zuidwesten. De achtertuin is voorzien van beschutting biedende beplanting en achterom via mandelig voetpad. De tuin biedt voldoende privacy!

Ligging:
De woning is goed gelegen in rustige straat metalleen bestemmingsverkeer en maakt deel uit van de nieuwe woonwijk ‘Thomashof’. Deze wijk aan de zuidwestzijde van Workum, ligt dicht bij de sluis en is rechtstreeks verbonden met de Friese meren en het IJsselmeer. Vanuit de woning is er uitzicht op een Middeleeuwse terp die garandeert dat het vrije uitzicht blijvend is.
Workum, gelegen aan de IJsselmeerkust op circa 12 kilometer ten zuiden van Bolsward, is één van de Friese Elfsteden. Van een agrarische vestiging in de zuidwestelijke kwelder werd de plaats in de late Middeleeuwen tot een belangrijk Scheepvaartcentrum. Bepalend daarvoor was de ligging aan het watertje de Wymerts, het tegenwoordige Noard en Súd, dat de verbinding vormde tussen de Zuiderzee en de Friese binnenmeren. Langs de oevers van dit water en de vaarwegen en afwateringen aan weerszijden heeft de stad zich geleidelijk verdicht en uitgebreid, waarbij de oorspronkelijke agrarische kernen werden opgenomen binnen de stedelijke structuur. Hoewel van het genoemde vaarten- en grachten stelsel belangrijke onderdelen verloren zijn gegaan, is het patroon ervan in het huidig ruimtelijk beeld nog zodanig herkenbaar dat Workum kan worden aangemerkt als één der meest karakteristieke Friese steden.

Bijzonderheden:
· Ruime, luxe woning onder architectuur gebouwd in rustige straat en uitstekend gesitueerde zonnige tuin.
· Gegarandeerd blijvend vrij uitzicht aan de voorzijde van de woning.
· Het pand is prima geïsoleerd, voorzien van warmte-terug-win-unit en kent een laag energieverbruik.
· Vele extra’s als dakramen op de zolderverdieping en veranda.
· Ideale gezinswoning, in uitstekende staat, vergt weinig onderhoud!!

 

Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Woning
Type woning Geschakelde woning
Kwaliteit woning Goed
Bouwjaar 2007
Bouwvorm Houtskeletbouw
   
Indeling  
Woonopp. 150 M²
Inhoud 635 M³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 3
Overige inp. ruimte 40 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Volledig geisoleerd
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 252 M²
Tuin Voor- en achtertuin
Kwaliteit tuin Verzorgd
Achtertuin 85 M²
Ligging achtertuin Zuid-westen
Ligging pand In woonwijk, rustige straat, nabij centrum, nabij voorzieningen, vrij uitzicht, watersportstad
   
   
Parkeergelegenheid  
Garage Aangebouwd, steen
Garage oppervlak 25 M²
Totaal aantal 1

 

     

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij