Terug naar:

Mirns
Murnserdyk  14
8573 WN  Mirns
Karakteristieke halfvrijstaande woning met ruime aanbouw. Aan de achterzijde uitzicht op het IJsselmeer en aan de voorzijde over het schitterende Gaasterlandse landschap.
       

Karakteristieke halfvrijstaande woning met ruime aanbouw, gelegen in het zeer gewilde dorp Mirns. Aan de achterzijde uitzicht op het IJsselmeer en aan de voorzijde over het schitterende Gaasterlandse landschap. Bouwjaar ±1882,  inhoud ±285, kavel 1.125m², 2 slaapkamers en carport.

Afmetingen:
Woonhuis: 6 x 5,5m¹  
Aanbouw I: 3 x 2,8m¹
Aanbouw II: 9,5 x 4m¹                
Carport: 5 x 3m¹
Woonkamer: 22m²      
Keuken: 10m²          
Slaapkamer: 15m²      
Slaapzolder: 23m²     

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in steensgevels, houten vloeren, houten kozijnen en een schilddak gedekt met dakpannen. Aanbouw I is opgetrokken in spouwmuren, betonvloer en lessenaarsdak gedekt met dakpannen. Aanbouw II is gebouwd in spouwmuren, betonvloer, houten verdiepingsvloer en een zadeldak gedekt met dakpannen en deels een plat dak gedekt met bitumineuze dakbedekking. De carport is voorzien van een dak gedekt met bitumineuze dakbedekking. 

Indeling:
Op de begane grond een zijentree met hal met plavuizenvloer, trapopgang en toilet, woonkamer met balkenplafond, kasten, bedsteden, meterkast, rookkanaal met schoorsteenmantel en fraai uitzicht, portaaltje met toegang tot kelder en verdieping woning, keuken met plavuizenvloer, slaapkamer met tuindeur, balken plafond en plavuizenvloer en een sanitaire ruimte. Op de verdieping van de woning een bergzolder en op de verdieping van de aanbouw een ruime slaapzolder met elektrische boiler. De verdieping is bereikbaar via een vaste trap. 

Keukeninrichting:
Eenvoudige witte keuken in hoekopstelling en voorzien van 4-pits elektrische kookplaat. Verder geen inbouwapparatuur aanwezig.  

Sanitair:
Eenvoudig sanitair. De badkamer is uitgerust met douchehoek en wastafel. 

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt verwarmd middels gaskachels. Warmwatervoorziening middels elektrische boiler. 

Elektra:
Elektrische installatie met 6 groepen, 380 Volt aansluiting, aardlekschakelaar(s) en hoog/laag tariefmeter.

Isolatie:
Het pand is gedeeltelijk geïsoleerd en grotendeels voorzien van dubbele beglazing. 

Tuin:
Voor– en zijtuin afgezet met hagen. De zonnige zijtuin is gelegen op het zuiden. Vanuit de tuin is er prachtig uitzicht over het IJsselmeer en het glooiende landschap. De tuin vergt weinig onderhoud!

Ligging:
Het pand is uitstekend gelegen in het buitengebied, nabij de Gaasterlandse bossen en op steenworp afstand van het IJsselmeer. Vanuit de woning is er fantastisch uitzicht over het glooiende Gaasterlandse landschap en het IJsselmeer. Het hoge Murnser Klif biedt een onbelemmerd uitzicht over de vroegere Zuiderzee. Bij helder weer kun je Enkhuizen zien liggen. Aan het strandje bij het klif is het goed toeven. De eerste kilometer voor de kust bestaat uit helder ondiep water, waardoor het veilig is voor kleine kinderen en kite-surfers. Het nabij gelegen Bakhuizen is een mooi dorp en beschikt over een redelijk voorzieningenniveau. Rust en ruimte is in deze omgeving nog volop te vinden! De gemeente Gaasterlân-Sleat staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt de gemeente geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand is een 9-holes golfbaan aanwezig en ook beschikt de gemeente over een uitgebreide fiets– en unieke ruiterroute. Balk is de hoofdplaats van de gemeente Gaasterlân-Sleat. Balk beschikt over een levendig historisch centrum en er zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig.  

Bijzonderheden:
- Woning met unieke ligging en fraai uitzicht!
- Karakteristieke woning met veel authentieke details.
- De voordeur is blind. 

Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Woning
Type woning Halfvrijstaande woning
Kwaliteit woning Eenvoudig
Bouwjaar 1882
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 95 M²
Inhoud 285 M³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal verdiepingen 2
Overige inp. ruimte 15 M²
   
Energie  
Verwarming Gaskachels
Warmwater Elektrische boiler(s)
Eigendom Ja
Isolatie Gedeeltelijk geïsoleerd
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 1125 M²
Tuin Voor- en zijtuin
Kwaliteit tuin Aan te leggen
Achtertuin
Ligging achtertuin Westen
Ligging pand Landelijk, nabij IJsselmeer, vrij uitzicht, rustige weg, zeer bijzondere locatie
   
   

 

       

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij