Terug naar:

Koudum
Ooste  38
8723 EH  Koudum
€ 2,00
Tegen bosrand gelegen ruime vrijstaande woning met aanbouw, schuur met paardenboxen, paddock en weiland. Het ideale object voor de paardenliefhebber!

Tegen bosrand gelegen ruime vrijstaande woning met aanbouw, schuur met paardenboxen, paddock en weiland. Het ideale object voor de paardenliefhebber! Bouwjaar ±1940, inhoud ±735m³, kavel 4.442m², 4 slaapkamers, 3 paardenboxen.

Afmetingen:
Woonhuis: 11,6 x 9,1m¹  
Aanbouw: 4,5 x 5m¹
Schuur: 6 x 11m¹
Paardenstal: 9 x 4m¹
Paardenbak: 40 x 20m¹
Woonkamer: 32m²
Werkkamer: 16m²
Keuken: 14m²
Bijkeuken: 12m²
Kantine: 62m²
Slaapkamer: 17m²      
Slaapkamer: 15m²
Slaapkamer: 19m²      
Slaapkamer: 17m²

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in steensgevels met rondom voorzetgevels, opbouw in houtskelet, houten– en  betonvloeren, kunststof– en houten kozijnen en een zadeldak met dakkapel en gedekt met dakpannen. De aanbouw is opgetrokken in spouwmuren, betonvloer en een plat dak gedekt met PVC dakbedekking. De schuur in halfsteens gevels voorzien van isolatie en betimmering, betonvloer, een houten verdiepingsvloer en een zadeldak gedekt met dakpannen. De paardenstal in halfsteens gevels, betonvloer, 3x openslaande houten, tweedelige deuren en een plat dak gedekt met PVC dakbedekking. 

Verbouwing/renovatie:
In 2000 zijn de 3 paardenboxen aangebouwd, in 2009 is de woning opnieuw gevoegd en geïmpregneerd, in 2013 zijn beide badkamers en toilet vernieuwd en is er een dakkapel geplaatst en in 2014 is de topgevel aan de zuidwestkant voorzien van kunststof gevelbekleding. 

Indeling:
Op de begane grond een ruime hal/gang met laminaatvloer, lambrisering, meterkast, trapopgang en toilet, woonkamer met toog naar eetgedeelte met laminaatvloer en openslaande tuindeuren, woonkeuken met plavuizenvloer, werk/slaapkamer, luxueuze badkamer, bijkeuken met plavuizenvloer, douche, toilet en CV-kast, portaal met CV-ketel, ruime kantine met bar en 3 paardenboxen. Op de 1e verdieping een royale overloop, 4 ruime slaapkamers met berging achter het knieschot en een moderne 2e badkamer. Op de verdieping boven de kantine een hooizolder, bereikbaar via een voorzettrap. Op de 2e verdieping een bergzolder met stahoogte en bereikbaar middels vlizotrap. 

Keukeninrichting:
White-wash kleurige inbouwkeuken in U-opstelling en voorzien van keramische kookplaat, combimagnetron, koelkast, vaatwasser (los) en RVS afzuigkap.

Sanitair:
Prima kwaliteit sanitair, onlangs vernieuwd. De moderne badkamer op de begane grond is uitgerust met ruime douchecabine met thermostaatkraan, wastafelmeubel met kasten en een designradiator. Het toilet op de begane grond is modern en voorzien van fonteintje. De badkamer op de verdieping is voorzien van een douchecabine met thermostaatkraan, wastafelmeubel, 2e toilet en designradiator. In de aanbouw, t.b.v. de ruitersport, een doucheruimte met thermostaatkraan en wastafel en een toilet. 

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt centraal verwarmd middels Radson NOX HR combi-ketel, bouwjaar ±1992. In de woonkeuken een plavuizenvloer met vloerverwarming. Warmwatervoorziening via CV-ketel. De kantine wordt eveneens centraal verwarmd middels eigen ketel, type Nefit 21 HR combi-ketel, bouwjaar ±1995.

Elektra:
Elektrische installatie met 7 groepen, aardlekschakelaar(s), 380 Volt aansluiting en digitale tariefmeter. In 1992 is alle elektra vernieuwd.

Isolatie:
De woning is grotendeels geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing. De kantine is eveneens geïsoleerd.

Tuin:
Voor- en zijtuin, aan de wegzijde afgescheiden middels stalen sierhekwerk en voorzien van terras met schutting en sierbestrating. De oprit en ruimte naast het pand is verhard middels gestort beton. Achter de woning is een gedraineerde paardenbak met verlichting en naast de woning een perceeltje weiland. De zonnige zijtuin is gelegen op het zuidwesten en biedt voldoende privacy. Op het erf is veel parkeerruimte.

Ligging:
De woning is landelijk gelegen, aan rustige weg net buiten Koudum, op een ruime kavel. De kavel grenst aan een perceeltje bos en is dankzij de ligging zeer geschikt voor de ruitersport.  Koudum ook wel genoemd “Het warme hart van de Zuidwesthoek” heeft een prima voorzieningenniveau. Het centrum is recent geheel heringericht, wat het dorp de “Europese Dorpsvernieuwingsprijs” heeft opgeleverd. Naast uitgebreide voorzieningen zijn er in- en om Koudum legio activiteiten. Zo is er in Koudum een manege en zijn er in de omgeving pittoreske stadjes als Hindeloopen en Workum. Op korte afstand zijn ook de Friese meren, waardoor ook de watersporter zich in deze omgeving zal thuis voelen. Koudum maakt deel uit van de gemeente Súdwest Fryslân, wat grenst aan de regio Gaasterland. De bekende bossen van Gaasterland met zijn vele wandel–, fiets– en ruiterpaden zijn op circa 6 km afstand. Kortom: een zeer gevarieerde bos– en waterrijke omgeving om te wonen, te werken en te recreëren.  

Bijzonderheden:
- Het ideale object voor de paardensportliefhebber met 3 paardenboxen, kantine met allerlei faciliteiten, paardenbak, perceeltje weiland en een landelijke ligging.
- Alle slaapkamers op de verdieping van de woning zijn voorzien van airconditioning.
- De dakkapel op de verdieping is voorzien van elektrische rolluiken.
- De woning vergt weinig onderhoud dankzij toepassing van o.a. kunststof kozijnen.
- Recent vernieuwde badkamers en toilet!
- De woning is instap klaar!


Overdracht  
Aanvaarding
€ 2,00
   
Bouwvorm  
Soort object Woning
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed
Bouwjaar 1940
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 190 M²
Inhoud 735 M³
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 3
Overige inp. ruimte 60 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Gedeeltelijk geïsoleerd
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 4442 M²
Tuin Voor- en zijtuin
Kwaliteit tuin Normaal
Achtertuin
Ligging achtertuin Zuid-westen
Ligging pand Landelijk, bosrijke omgeving, rustige straat, vrij uitzicht, aan rand dorp
   
Bergruimte  
Schuur / Berging 95 M²
Voorzieningen Elektra, verwarming
   

 

       

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij