Terug naar:

Balk
De Volharding  1
8561 KE  Balk
Nog enkele bouwkavels met 2 ligplaatsen beschikbaar in villawijk ‘De Volharding’ bij de Luts aan de rand van dorp. Aannemer en ontwerp naar keuze.

Zeer fraai gelegen bouwkavel (kavel 8, groot ±530m²) nabij vaarwater de Luts aan de rand van Balk. Ideaal voor de watersporter met de directe vaarverbinding naar het Slotermeer en de overige Friese Meren. De woning op deze locatie mag met eigen aannemer en naar eigen inzicht (binnen voorwaarden bestemmingsplan/beeldkwaliteitsplan) worden gebouwd. Het kleinschalige plan 'De Volharding' bestaat uit totaal 8 kavels nabij het gezellige centrum van Balk. De kavels variëren in grootte van 486m² tot 1.229m². Bij elke kavel horen 2 ruime ligplaatsen. Met de ligging nabij Lemmer is de randstad vanuit Balk prima bereikbaar. 

Balk:
Balk ligt in de gemeente De Fryske Marren tussen Harich en Wijckel en telt ca. 4000 inwoners. Door het dorp stroomt het watertje 'de Luts'. Balk dankt zijn ontstaan door de handel tussen Wijckel en Harich dat bij een balk over de Luts plaats vond. Op de plaats waar het pad via een balk over het water leidde, kwam er steeds meer leven in de brouwerij. Daar ontstond  “Vlecke Balk” aan het begin van zijn ontwikkeling sinds ongeveer 1486. De balk is later vervangen door een brug.
Balk is het centrum van de regio Gaasteland met een zeer compleet winkelaanbod, een gezellig centrum met horeca en prachtige monumentale panden. Met de directe ligging aan het Slotermeer, diverse zeilscholen en jachthavens is het de mooiste watersportplaats in Friesland met een schitterend bosrijk achterland, waar volop kan worden gefietst en gewandeld.. 

Gaasterland: 
De naam Gaasterland is ontleend aan de 'gaasten'. Dit zijn hoge keileem- en zandgronden, opgestuwd door Skandinavisch landijs zo’n 135.000 jaar geleden. Deze gaasten liggen tussen het open polderlandschap van de Friese meren en de grote watervlakte van het IJsselmeer en zorgen voor een sterk golvend landschap. De hooggelegen punten geven u schitterend uitzicht over land en water. Kenmerkend voor deze regio is ook de veelheid van bos en water. Dit maakt het gebied  uitstekend geschikt voor recreatie, te meer omdat deze combinatie van bos en water aan het gebied een aantrekkelijk, en aan de rest van Friesland een afwijkend, karakter geeft. 

De prijs is v.o.n., exclusief 21% BTW

Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Bouwgrond
Type woning Vrijstaande woning
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 530 M²
Tuin
Ligging pand In woonwijk, rustige straat, nabij centrum, bosrijke omgeving
   
   

 

         

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij