6 goede redenen om je huis te verkopen!

6 goede redenen om je huis te verkopen!

Laatst bijgewerkt op  – 4 minuten leestijd – bron Funda.nl

Deze kansen en mogelijkheden biedt de verkoop van je huis

De huidige markt en lage rente zijn slechts twee goede redenen om nu je huis te verkopen. De verkoop van jouw huis biedt kansen. Dit zijn een paar goede redenen om je huis te verkopen.

1. Gunstige markt voor verkopers

De huizenprijzen zijn niet eerder zo hoog geweest. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Als je nu je huis te koop zet, is de kans is zeer groot dat je het snel én met overwaarde verkoopt.

2. Rente is (nog) laag

De rente is laag, maar is al wel aan het stijgen. Verkoop je je huis en gebruik je je overwaarde voor een nieuwe woning, dan profiteer je bij het afsluiten van de hypotheek van de huidige, (nog) lage rente. Zo maak je de stap naar een mooier huis met nagenoeg dezelfde maandlasten.

tip Tijdens de looptijd van je nieuwe hypotheek ga je misschien met pensioen. Of wil je een jaartje ertussenuit? Ontdek wat je toekomstplannen betekenen voor je nieuwe hypotheek

3. Goedkoper wonen

Betaal je nu een hoge rente en wil je graag lagere maandlasten? Wanneer je een hypotheek wilt oversluiten voor een lagere rente, betaal je vaak een boete. De hoogte daarvan is afhankelijk van de rente die je nu hebt en de looptijd van je hypotheek. Als je jouw huis verkoopt, hoef je deze boete niet te betalen en kun je toch profiteren van de lagere hypotheekrente.

4. Geld voor een langgekoesterde droom

Je hoeft de overwaarde niet per se in een ander huis te steken. Misschien droom je wel van een vakantiehuisje in Italië, met een camper door Europa trekken, of een eigen boot. Gebruik de overwaarde uit de verkoop van je huis om jouw wens in vervulling te laten gaan. Wil je wel graag een eigen plekje om thuis te komen? Overweeg dan om een kleiner huis te kopen.

tip De manier waarop je je overwaarde gebruikt heeft invloed op de belasting die je betaalt. Lees meer over je overwaarde en de belastingaangifte

5. Kosten voor groot onderhoud of een verbouwing voorkomen

Heeft jouw huis een flinke onderhoudsbeurt of een verbouwing nodig, maar heb je het geld niet of zie je ertegenop? Je huis verkopen is een alternatief. Steek de opbrengst in een huis dat instapklaar is. Ook woningen die wat onderhoud en aandacht nodig hebben, worden in deze markt goed verkocht.

6. Een ander huis passend bij een jouw levensfase

Kinderen de deur uit? Nu is het een goed moment om te verhuizen naar een huis met wat minder slaapkamers, maar met bijvoorbeeld meer luxe, een grotere woonkamer of meer buitenruimte. Misschien zelfs op een heel andere plek in Nederland, of over de grens?

Wij helpen en adviseren je graag!!

2022-05-25T14:39:55+02:0025 mei 2022|