NVM Update – Het belang van de opdrachtgever dienen!

NVM Update – Het belang van de opdrachtgever dienen!

Als NVM makelaar doen wij er alles aan om jou, als onze opdrachtgever, goed te dienen! Bij verkoop óf bij aankoop!

De NVM heeft samen met het ministerie van BZK, VBO, Vastgoedpro en de Vereniging Eigen Huis afspraken gemaakt om het vertrouwen in het koopproces in de woningmarkt te vergroten. Deze afspraken vormen een integraal onderdeel van de NVM Erecode.

De Erecode is duidelijk over belangenbehartiging: een aankoopmakelaar en/of verkoopmakelaar dient enkel het belang van zijn/haar opdrachtgever.

Het is ons als makelaar dus niet toegestaan gelijktijdig een ander belang te dienen dan dat van onze opdrachtgever. Zouden er ook andere belangen spelen, dan bespreken wij dit met jou als opdrachtgever zodat je ervan verzekerd bent dat enkel jouw belang wordt gediend. Daarbij leggen wij uit waar je als opdrachtgever terecht kunt met eventuele klachten.

Treden wij dus op als verkoopmakelaar voor jou als opdrachtgever, dan zijn wij bewust van onze positie ten opzichte van de potentiële koper(s) die een woning achterlaten die ze willen verkopen. We staan voor jouw belang!

Het ‘dienen van twee heren’ druist daartegenin en is in strijd met onze NVM Erecode. Zou je als opdrachtgever of betrokkene een klacht hebben over de handelwijze van een NVM-Makelaar/-Taxateur dan kun je je melden bij het Klachtenloket Vastgoedprofessionals. Dit onafhankelijke loket voor de makelaardij is ondergebracht bij De Geschillencommissie in Den Haag. Die doen een uitspraak over een klacht waaruit een sanctie kan volgen.

2023-08-01T14:05:08+02:001 augustus 2023|