Balk, Lubertus van Beekstrjitte ong.

€ 275.000,- k.k.

Lubertus van Beekstrjitte ong.
BALK

Download brochure

Plan een bezichtiging

T: 0514 - 60 31 11
E: info@haskestaete.nl

Deel:

Plan bezichtiging

Omschrijving

Een nieuwe woning bouwen op een schitterend gelegen kavel? Dan is dit uw kans. De royale kavel heeft ontsluiting via de Lubertus van Beekstrjitte, biedt veel privacy en sluit aan op een perceeltje weiland. De kavel is circa 1.000m² groot en bouwrijp.

Kadastraal:
De kavel is kadastraal bekend als gemeente Balk, sectie M, nummer 3701 (deels), groot ±1.000m². Het perceel is vrij van erfdienstbaarheden.

Bestemming:
Het perceel heeft de bestemming ‘Wonen’ in bestemmingsplan ‘Wijckel – Jachtlustweg 55’. Er kan binnen de grenzen van het bestemmingsplan een woning naar eigen ontwerp worden gebouwd. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw op de kavel van één vrijstaande woning. Echter gezien de krapte aan betaalbare woningen is er wellicht ook ruimte voor aanpassing. Het volgende citaat is afkomstig van de gemeente: ‘Gezien de kavelgrootte en ligging, heeft de gemeente aangegeven dat in principe én onder voorwaarden een twee-onder-een-kap woning toegestaan zou kunnen worden op het perceel. Het betreft dan een afwijking van het bestemmingsplan, waarover door de koper vóóraf afstemming met de gemeente gezocht dient te worden.’ Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met gemeente De Fryske Marren, tel. 140514.

Ligging:
De kavel is uitstekend gelegen aan de zuidrand van het dorp Balk. De achtertuin is gelegen op het zuidoosten. Vanaf het perceel is er ruim uitzicht over de omgeving. De bevolking van de aangrenzende wijk is gemêleerd en bestaat uit zowel gezinnen met kinderen als senioren. Het centrum van Balk is op loopafstand. Balk is de hoofdplaats van de regio Gaasterland (gemeente De Fryske Marren) en beschikt over een levendig, historisch centrum met uitgebreide voorzieningen, zoals meerdere basisscholen, middelbare school, een behoorlijke diversiteit aan winkels/restaurants en allerlei verenigingen. Gaasterland staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt het gebied geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand (±5 km) is een 9-holes golfbaan aanwezig. Ook zijn er in Gaasterland uitgebreide fiets– en wandelroutes en tal van watersportvoorzieningen, zoals een jachthaven aan de rand van Balk. Natuurliefhebbers en watersporters zullen zich hier als een vis in het water voelen! Daarbij komt nog de gunstige ligging van het gebied nabij Lemmer en uitvalswegen richting de Randstad (A6).

Bijzonderheden:
– De ontsluiting van de kavel is via een nog aan te leggen weg (kosten verkoper) vanaf de Lubertus van Beekstrjitte en is gelegen naast huisnummer 19.
– De nutsaansluitingen en het riool worden aangelegd tot aan de kavel, voor rekening van de verkoper.
– Voor nadere informatie omtrent de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met gemeente De Fryske Marren, tel. 140514.
– De inmeting van de kavel, door het Kadaster, is voor rekening verkoper.
– Eventuele vergroting van de kavel is bespreekbaar.
– Vraagprijs is kosten koper, dus exclusief 10,4% overdrachtsbelasting en notariskosten.
– Levering in overleg.

Kenmerken

Type Vrijstaand
Perceeloppervlakte 1000 m2

Interesse?

Plan een bezichtiging met een makelaar van Haskestaete Makelaardij.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.