Koudum, Beukenlaan 14

Vrijstaand

93 m2

1922

€ 185.000,- k.k.

Beukenlaan 14
KOUDUM

Download brochure

Plan een bezichtiging

T: 0514 - 60 31 11
E: info@haskestaete.nl

Deel:

Plan bezichtiging

Omschrijving

Karakteristieke vrijstaande woning met aangebouwde bijkeuken en een vrijstaande garage. De woning is prima gelegen op een ruim perceel tegen het centrum van het dorp. Het pand vergt algehele renovatie. Bouwjaar ±1922, woonoppervlakte ±93m², inhoud ±350m³, kavel 284m², garage ±15m², 4 slaapkamers.

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in steensgevels en halfsteens gevels, houten- en steenharde vloeren, grotendeels kunststof kozijnen en een schilddak met wolfseinden en gedekt met dakpannen. De aanbouw aan de zijkant deels met platdak gedekt met bitumineuze dakbedekking en deels met een lessenaarsdak gedekt met dakpannen. De aangebouwde bijkeuken is opgetrokken in halfsteens gevels, betonvloer en een plat dak gedekt met PVC dakbedekking. De garage in hout, betontegelvloer, stalen kanteldeur en een dak gedekt met ABC golfplaten.

Indeling:
Op de begane grond een hal/gang met lambrisering, trapopgang en meterkast, woonkamer met schoorsteenmantel met gashaard, woonkeuken met proviandkast en kelder, kantoortje met kasten, portaaltje met badkamer en toilet en een bijkeuken/berging. Op de verdieping een ruime overloop met kasten en bergruimte en 4 slaapkamers deels met kast(en) en wastafel.

Keukeninrichting:
Eenvoudige houtkleurige inbouwkeuken in langsopstelling met aluminium werkblad en zonder inbouwapparatuur.

Sanitair:
Gedateerd sanitair. De badkamer is voorzien van een douchehoek.

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt verwarmd middels gaskachels.

Elektra:
Elektrische installatie met 2 groepen en een digitale tariefmeter. De elektrische installatie is verouderd.

Isolatie:
Het pand is beperkt voorzien van isolatie en uitgevoerd met dubbele beglazing.

Tuin:
Tuin rondom de woning. De achtertuin met gazon en garage is beschut gelegen en biedt voldoende privacy. De achtertuin is gelegen op het Noordoosten en is deels omgeven met houten schuttingen.
Aan de voorzijde is de tuin van de straat gescheiden door een natuurstenen muurtje. De oprit naar de garage, met plaats voor meerdere voertuigen, is verhard met tegels.

Ligging:
De woning is goed gelegen nabij het centrum van Koudum. Aan de voorzijde is er vrij zicht over de straat. Koudum ook wel genoemd “Het warme hart van de Zuidwesthoek”, heeft een prima voorzieningenniveau. Het centrum is enkele jaren geleden geheel heringericht, wat het dorp eerder de “Europese Dorpsvernieuwingsprijs” heeft opgeleverd. Naast uitgebreide voorzieningen zijn er in- en om Koudum legio activiteiten. Zo zijn er in Koudum o.a. een manege, een jachthaven en zijn er in de omgeving pittoreske stadjes als Hindeloopen en Workum. Op korte afstand zijn ook de Friese Meren, waardoor ook de watersporter zich in deze omgeving thuis zal voelen. Koudum maakt deel uit van de gemeente Súdwest-Fryslân, wat grenst aan de regio Gaasterland. De bekende bossen van Gaasterland met zijn vele wandel–, fiets– en ruiterpaden zijn op circa 6 km afstand. Kortom: een zeer gevarieerde bos– en waterrijke omgeving om te wonen, te werken en te recreëren.

Bijzonderheden:
– Sfeervolle woning met authentieke kenmerken, zoals o.a. paneeldeuren.
– De woning is voorzien van kunststof kozijnen met nog garantie tot 2023.
– De woning vergt algehele renovatie en modernisering.
– De kelder is af en toe vochtig.
– Het dak van de garage is gedekt met asbesthoudende golfplaten.
– De woning wordt verkocht door de erven en kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gesteld voor de kwaliteit van de woning.
– De akte van levering dient gepasseerd te worden bij Riemersma Notariaat te Balk.

Kenmerken

Type Vrijstaand
Woonoppervlakte 93 m2
Perceeloppervlakte 284 m2
Aantal slaapkamers 5
Energielabel G
Bouwperiode 1922

Interesse?

Plan een bezichtiging met een makelaar van Haskestaete Makelaardij.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.