Lemmer, Pollux 37

Hoekwoning

108 m2

1980

€ 235.000,- k.k.

Pollux 37
LEMMER

Download brochure

Plan een bezichtiging

T: 0514 - 60 31 11
E: info@haskestaete.nl

Deel:

Plan bezichtiging

Omschrijving

Ruime eindwoning met aangebouwde bijkeuken/berging, gelegen aan woonerf in de planetenbuurt in Lemmer. De woning is rustig gelegen op ruim perceel nabij de voorzieningen en het centrum van Lemmer. Bouwjaar ±1980, woonoppervlakte ±108m², inhoud ±305m³, kavel 267m², 4 slaapkamers, bijkeuken/berging ±9m².

LET OP:
– Tot 23-05-2023 wordt deze woning gereserveerd voor huurders van Stichting Dynhus. Huurt u momenteel een woning via Stichting Dynhus? En heeft u interesse in deze woning? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een afspraak en de verkoopvoorwaarden.
– Wanneer u geen huurder bent van Stichting Dynhus, maar toch interesse heeft in deze woning kunt u zich bij ons via email inschrijven. Wij zullen dan in de week na 23-05-2023 contact met u opnemen en/of een bezichtiging inplannen.
– Bij meerdere koop-gegadigden volgt een inschrijving met een minimum van € 235.000,- k.k.
– Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.
– Bijzondere bepalingen Stichting Dynhus zijn van toepassing: de koper is verplicht de woning gedurende 12 maanden na aankoop zelf te bewonen, dan wel te laten bewonen door een familielid in de eerste graad. Dit kettingbeding blijft 15 jaar na verkoop door Dynhus van kracht op straffe van een boete van 20% van de aankoopprijs. Ingeval er sprake is van gedwongen verkoop door de instelling die de aankoop hypothecair heeft gefinancierd, dan vervalt de verplichting van 12 maanden bewoning voor de huidige eigenaar, echter het kettingbeding is onverminderd van kracht voor de opvolgende koper.
– Leveringsakte dient te worden gepasseerd via Hoekstra & Partners Notarissen te Sint Nicolaasga.

Kadastraal:
Het pand is kadastraal bekend als gemeente Lemmer, sectie A, nummer 10822, groot 267m².

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in spouwmuren, betonvloeren, hardhouten kozijnen, zinken goten en een ongelijkbenig zadeldak met dakkapel, afgewerkt met Trespa, en gedekt met dakpannen. De aangebouwde bijkeuken/ berging is gebouwd in halfsteens gevels, betonvloer en een plat dak gedekt met bitumineuze dakbedekking.

Indeling:
Op de begane grond een hal met meterkast, trapkast, trapopgang en toilet, lichte Z-vormige woonkamer, dichte keuken en een bijkeuken/berging met aansluiting voor wasmachine. Op de 1e verdieping een overloop, 3 slaapkamers en een badkamer. Op de 2e verdieping een overloop met CV-ketel en een 4e slaapkamer, bereikbaar met een vaste trap.

Keukeninrichting:
Dichte keuken met beige keukenblok in langsopstelling met afzuigkap en zonder verdere apparatuur.

Sanitair:
Ruime badkamer met douchehoek, wastafel en aansluiting voor wasmachine.

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt centraal verwarmd middels Intergas Kompakt HRE 24/18, bouwjaar ±2011. Warmwatervoorziening middels CV-ketel.

Elektra:
Elektrische installatie met 5 groepen, aardlekschakelaar(s) en digitale tariefmeter.

Isolatie:
Het pand is beperkt geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing, deels HR++ glas.

Tuin:
Voor- en achtertuin met achterom. De achtertuin is gelegen op het noordoosten en voorzien van terras, gazon, bomen en struiken. De tuin heeft een achterom en grenst aan de achterzijde aan een plantsoen.

Ligging:
De woning is gelegen in een rustige straat in de planetenbuurt, niet ver van het centrum van Lemmer. In de wijk zijn volop voorzieningen zoals een supermarkt, basisschool en sportfaciliteiten. Lemmer (gemeente De Fryske Marren) is gelegen aan de A6, op het randje van Friesland en Flevoland. Het wordt dan ook wel ‘de poort van Friesland’ genoemd en is een echt watersportdorp. Met een prachtige ligging aan het IJsselmeer is het een heerlijke plek om te wonen. Van oorsprong is het een vissersdorp met een haven en mooie oude straatjes. In 2021 telde het dorp 10.375 inwoners. Door de gunstige ligging ten opzichte van de Randstad, trekt Lemmer veel inwoners van buiten Friesland aan. Hierdoor is het dorp de laatste jaren flink gegroeid en heeft het uitgebreide voorzieningen en gezellige horecagelegenheden.

Bijzonderheden:
– Ruime gezinswoning!
– De woning moet worden opgeknapt en gemoderniseerd.
– Het pand is prima gelegen in een wijk met voldoende parkeerruimte en veel groen.
– De buurt is zeer kindvriendelijk.

Kenmerken

Type Hoekwoning
Woonoppervlakte 108 m2
Perceeloppervlakte 267 m2
Aantal slaapkamers 4
Energielabel C
Bouwperiode 1980

Interesse?

Plan een bezichtiging met een makelaar van Haskestaete Makelaardij.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.