Workum, Lieuwe Klazes Leane 3

Appartement

124 m2

2020

€ 419.000,- k.k.

Lieuwe Klazes Leane 3
WORKUM

Download brochure

Plan een bezichtiging

T: 0514 - 60 31 11
E: info@haskestaete.nl

Deel:

Plan bezichtiging

Omschrijving

Zeer bijzonder, onder architectuur gebouwd, ruim appartement op de 1e verdieping van het unieke kleinschalige appartementencomplex met de naam ‘Lânskip’. Het opvallende gebouw is gelegen in het buitengebied, te midden van de weilanden, tussen Hindeloopen en Workum en nabij het treinstation aan de lijn Stavoren / Sneek. Tot het appartementsrecht behoren eveneens een berging op de begane grond en een stuk tuin. Het unieke karakter van het pand spreekt tot ieders verbeelding. Bouwjaar 2020, woonoppervlakte ±124m², 2 slaapkamers, berging ±6m².

Kadastraal:
Het appartement is kadastraal bekend als gemeente Workum, sectie G, nummer 1382 appartementsindex A1, de omliggende grond behorende bij het complex is kadastraal bekend als gemeente Workum, sectie G, nummers 1380 en 1379 met een totale oppervlakte van 1.820m².

Bouwaard:
Het appartement is door architect Rein Hofstra ontworpen. Bij de bouw van de boerderij op de kop is gekeken naar de oude bestaande boerderij, waarbij het volume en de hellingshoeken zijn overgenomen. Het pand is zeer degelijk gebouwd in zware staalconstructie, betonvloeren, spouwmuren opgetrokken in Friese geeltjes, aluminium kozijnen, dakkapellen en entreepartij in zinken roeven en een plat dak gedekt met wit bitumenkunststof.

Indeling:
Toegang via trappenhuis aan de zijkant van het gebouw, entree in de lichte en ruime woonkamer met egalinevloer met ‘betonlook’ en fraai uitzicht over het weidse landschap, een halfopen keuken, toilet, badkamer en 2 slaapkamers met inbouwkasten in nostalgische stijl. Op de begane grond is er een gedeelde (met appartement A3) wasruimte en algemene technische ruimte met warmtepomp, omvormers en warmte-terug-win-unit en een bergruimte. In het trappenhuis een centrale meterkast.

Keukeninrichting:
Witte inbouwkeuken met landelijke uitstraling, geplaatst in parallelopstelling met diepe (90cm en 70cm) Mortex Beton Cire werkbladen en voorzien van een Bora 4-pits inductie kookplaat met interne afzuiging, vaatwasser, koel/vries-combinatie en combi-oven. De keuken is op maat gemaakt en biedt veel ruimte.

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt verwarmd middels een centraal geplaatste Nibe warmtepomp (aardwarmte), bouwjaar 2020. Op het erf is een captatienet aangelegd. Een twee meter diep gelegen tyleen-leidingstelsel van lussen haalt warmte uit de bodem. Het appartement is geheel voorzien van vloerverwarming met lage temperatuur en is aangesloten op een gezamenlijke installatie. Warmwater voorziening via warmtepomp. De verwarmingsinstallatie is eigendom van de V.V.E..

Elektra:
Dankzij plaatsing van 85 zonnepanelen (eigendom van de V.V.E.) op het platte dak (niet zichtbaar) is het energieverbruik van de woning erg laag (vorig jaar ±4.500 kWh). Er is een centrale meterkast, voorzien van tussenmeters.

Sanitair:
Goede kwaliteit sanitair. De badkamer is voorzien van een inloopdouche met RVS douchegarnituur en thermostaatkraan en een wastafelmeubel.

Isolatie:
Het appartement is uitstekend geïsoleerd en volledig voorzien van triple-beglazing. Het appartement wordt gekenmerkt door een zeer laag energieverbruik en heeft energielabel A++++.

Tuin:
Bij het appartementsrecht hoort een tuin, gelegen op het zuiden en grenzend aan een waterpartij.

Ligging:
Het pand is gelegen in het buitengebied te midden van de weilanden nabij het IJsselmeer. Op loopafstand is een treinstation met een verbinding naar Sneek en Leeuwarden. De steden Hindeloopen en Workum liggen in de directe nabijheid en maken onderdeel uit van de bekende Elfstedenroute. De beide steden zijn watersportplaatsen en beschikken over gezellige centra met de nodige horecagelegenheden en een compleet winkelbestand. Het gebied waar het appartement staat ligt nabij Gaasterland, dit gebied staat bekend om haar gevarieerde natuurschoon, bos– en waterrijke omgeving.

Bijzonderheden:
– Uniek object voor mensen met een vrije geest!
– Ruim appartement op de 1e etage, met zeer fraai uitzicht over het weidse landschap!
– Het appartement heeft een binnenberging en een tuin met terras.
– Het appartement is gasloos, zeer goed geïsoleerd en kent een laag energieverbruik.
– Duurzame energieopwekking middels 85 zonnepanelen en warmtepomp met aardwarmte.
– De warmtepomp is voorzien van een koelfunctie.
– Er is geen aansluiting op het riool, maar afvalwater wordt gezuiverd middels IBA.
– De V.V.E. Lânskip is reeds opgericht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, maar nog niet actief.
– Bij verkoop van het appartement door koper is er een aanbiedingsplicht aan andere appartementseigenaren.
– De kosten die worden gemaakte ten laste van de V.V.E. worden gedeeld op basis van de verdeelsleutel 125/521.
– De aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Type Appartement
Woonoppervlakte 124 m2
Aantal slaapkamers 2
Energielabel A++++
Bouwperiode 2020

Interesse?

Plan een bezichtiging met een makelaar van Haskestaete Makelaardij.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.