Terug naar:

Mirns
Murnserdyk  12
8753 WN  Mirns
Karakteristieke halfvrijstaande woning met aanbouw en vrijstaande garage. Gelegen in het zeer gewilde dorp Mirns. Aan de voorzijde uitzicht over het schitterende, glooiende Gaasterlandse landschap.
   

Karakteristieke halfvrijstaande woning met aanbouw en vrijstaande garage. Gelegen in het zeer gewilde dorp Mirns. Aan de voorzijde uitzicht over het schitterende, glooiende Gaasterlandse landschap. Bouwjaar ±1882, inhoud ±275m³, kavel 1.000m², 3 slaapkamers, garage ±30m².

Afmetingen:
Woonhuis: 6 x 5,5m¹
Aanbouw I: 3 x 2,8m¹
Aanbouw II: 9,5 x 4m¹
Garage: 3,7 x 8,2m¹
Woonkamer: 22m²
Keuken: 15m²
Slaapkamer: 18m²
Slaapkamer: 16m²
Slaapzolder: 20m²      

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in steensgevels, houten vloeren, houten kozijnen en een schilddak gedekt met dakpannen. Aanbouw I is opgetrokken in spouwmuren, betonvloer en lessenaarsdak gedekt met dakpannen. Aanbouw II is gebouwd in spouwmuren, betonvloer, houten verdiepingsvloer en een zadeldak gedekt met dakpannen en deels een plat dak gedekt met bitumineuze dakbedekking. De garage is opgetrokken in halfsteens gevels, betonvloer, houten verdiepingsvloer en een zadeldak gedekt met dakpannen. 

Indeling:
Op de begane grond een zijentree met plavuizenvloer, woonkamer met balkenplafond, kasten, bedsteden, wand met antieke tegels, meterkast, rookkanaal met schoorsteenmantel en fraai uitzicht, portaaltje met toegang tot diepe kelder en trapopgang naar verdieping, keuken met plavuizenvloer, toilet, badkamer en een slaapkamer met plavuizenvloer, kast en luik naar verdieping aanbouw. Op de verdieping van de woning een slaapkamer met bergkasten en op de verdieping van de aanbouw een ruime slaapzolder met CV-ketel. 

Keukeninrichting:
Eenvoudige groene keuken in langsopstelling. Geen inbouwapparatuur aanwezig.  

Sanitair:
Eenvoudig sanitair. De badkamer is uitgerust met douchehoek en wastafel. 

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt centraal verwarmd met AWB Thermomaster 3HR28T HR-combiketel, bouwjaar ±2010. Warmwatervoorziening middels CV-ketel. In de woonkamer sfeerverwarming met houtkachel.

Elektra:
Elektrische installatie met 5 groepen, aardlekschakelaar(s) en slimme energiemeter.

Isolatie:
Het pand is gedeeltelijk geïsoleerd en grotendeels voorzien van dubbele beglazing. 

Tuin:
Voor– en zijtuin afgezet met hagen. De zijtuin is gelegen op het noorden. Vanuit de achtertuin is er uitzicht op het IJsselmeer. De tuin vergt weinig onderhoud!

Ligging:
Het pand is uitstekend gelegen in het buitengebied, nabij de Gaasterlandse bossen en op steenworp afstand van het IJsselmeer. Vanuit de woning is er fantastisch uitzicht over het glooiende Gaasterlandse landschap. Het hoge Murnser Klif biedt een onbelemmerd uitzicht over de vroegere Zuiderzee. Bij helder weer kun je Enkhuizen zien liggen. Aan het strandje bij het klif is het goed toeven. De eerste kilometer voor de kust bestaat uit helder ondiep water, waardoor het veilig is voor kleine kinderen en kite-surfers. Het nabij gelegen Bakhuizen is een mooi dorp en beschikt over een redelijk voorzieningenniveau. Rust en ruimte is in deze omgeving nog volop te vinden! De gemeente Gaasterlân-Sleat staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt de gemeente geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand is een 9-holes golfbaan aanwezig en ook beschikt de gemeente over een uitgebreide fiets– en unieke ruiterroute. Balk is de hoofdplaats van de gemeente Gaasterlân-Sleat. Balk beschikt over een levendig historisch centrum en er zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig.  

Bijzonderheden:
- Woning met unieke ligging en fraai uitzicht!
- Karakteristieke woning met veel authentieke details.
- De voordeur is blind.
- De woning kan eventueel ook worden gekocht in combinatie met de naast gelegen woning      Murnserdyk 14. 

Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Woning
Type woning Halfvrijstaande woning
Kwaliteit woning Eenvoudig
Bouwjaar 1882
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 95 M²
Inhoud 275 M³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2
Overige inp. ruimte 10 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Gedeeltelijk geisoleerd
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 1000 M²
Tuin Voor-, zij- en achtertuin
Kwaliteit tuin Normaal
Achtertuin 30 M²
Ligging achtertuin Zuid-westen
Ligging pand Landelijk, nabij IJsselmeer, vrij uitzicht, rustige weg, zeer bijzondere locatie
   
   
Parkeergelegenheid  
Garage Vrijstaand, steen
Garage oppervlak 30 M²
Totaal aantal 1

 

     

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij