Terug naar:

Workum
Dwarsnoard  9
8711 AP  Workum
Karakteristieke, vrijstaande woning met aanbouw en tuinschuur,. De woning heeft fraaie authentieke details en een diepe tuin, grenzend aan klein vaarwater.
   

Karakteristieke, vrijstaande woning met aanbouw en tuinschuur. De woning heeft fraaie authentieke details en een diepe tuin, grenzend aan klein vaarwater. Wil je er wonen en werken? Aan huis gebonden beroepen behoren tot de mogelijkheden. Bouwjaar ±1887, inhoud ±330m³, kavel 325m², 3 slaapkamers, schuur ±15m².

Afmetingen:  
Woonhuis: 10,5 x 6m¹  
Aanbouw: 4 x 2,75m¹
Schuur: 5 x 3m¹
Woonkamer: 30m² 
Keuken: 8m²
Bijkeuken: 10m²
Slaapkamer: 8m²      
Slaapkamer: 10m²
Slaapkamer: 12m²      

Bouwaard:
De woning is traditioneel gebouwd in steensgevels, houten– en  betonvloeren, houten kozijnen en een zadeldak met fraaie klokgevel en dakkapellen en gedekt met dakpannen. De aanbouw is opgetrokken in halfsteens gevels met isolatie en aftimmering en een plat dak gedekt met bitumineuze dakbedekking. De schuur in hout, betontegelvloer en een dak gedekt met ABC-golfplaten.

Indeling:
Op de begane grond een hal/gang met meterkast, garderobekast, trapopgang, toilet, lambrisering en plankenvloer, ruime woonkamer met leeshoek, plavuizenvloer, kasten en authentieke details als; balken plafond, paneeldeuren en lambrisering, keuken met veel lichtinval plavuizenvloer en lambrisering, bijkeuken met plavuizenvloer, aansluiting(en) voor wasapparatuur, aanrechtblokje, CV-ketel en kasten. Op de 1e verdieping een overloop met kasten, 3 slaapkamers, deels met kasten, en een badkamer. 

Keukeninrichting:
Handgemaakte keuken in hoekopstelling, met veel kastruimte en voorzien van gasfornuis (los) en afzuigkap.

Sanitair:
Goede kwaliteit sanitair. De vernieuwde badkamer (2012) is uitgerust met ligbad met douche, wastafelmeubel, designradiator en ontworpen in de sfeer van de woning. 

Verwarming/warmwatervoorziening:
De woning wordt centraal verwarmd middels AWB 3HR/28T HR combi-ketel, bouwjaar ±2012. Warmwatervoorziening via CV-ketel. 

Elektra:
Elektrische installatie met 5 groepen en aardlekschakelaar(s).

Isolatie:
De woning is van binnen uit nageïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing. 

Tuin:
Diepe (30m¹), romantische achtertuin met fraaie terrassen, bomen en struiken, en een houten terrasvlonder aan klein vaarwater. De achtertuin is gelegen op het noordoosten, maar is dankzij de diepte zonnig en biedt veel privacy. Aanlegmogelijkheid, voor bijvoorbeeld sloep, is aanwezig. 

Ligging:
De woning is prima gelegen in rustige straat aan de noordzijde van het centrum. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Workum is gelegen aan de IJsselmeerkust op circa 12 kilometer ten zuiden van Bolsward, en één van de Friese Elfsteden. Van een agrarische vestiging in de zuidwestelijke kwelder werd de plaats in de late Middeleeuwen tot een belangrijk Scheepvaartcentrum. Bepalend daarvoor was de ligging aan het watertje de Wymerts, het tegenwoordige Noard en Súd, dat de verbinding vormde tussen de Zuiderzee en de Friese binnenmeren. Langs de oevers van dit water en de vaarwegen en afwateringen aan weerszijden heeft de stad zich geleidelijk verdicht en uitgebreid, waarbij de oorspronkelijke agrarische kernen werden opgenomen binnen de stedelijke structuur. Hoewel van het genoemde vaarten- en grachten stelsel belangrijke onderdelen verloren zijn gegaan, is het patroon ervan in het huidig ruimtelijk beeld nog zodanig herkenbaar dat Workum kan worden aangemerkt als één der meest karakteristieke Friese steden. Het hedendaagse Workum beschikt over uitgebreide voorzieningen, is als watersportstad geliefd als woonplaats en ook in trek bij toeristen dankzij o.a. de historie van de Elfstedenstad en het Jopie Huisman museum.

Bijzonderheden:
- Sfeervolle, karakteristieke, prima onderhouden vrijstaande woning met veel authentieke details als paneeldeuren, balken plafonds en lambrisering.
- In 2011 is het dak van de woning vernieuwd en geïsoleerd.
- Voor werken aan huis zie http://bit.ly/2bEMIHL  
- In het najaar van 2013 is de woning geschilderd.
- De woning valt onder het beschermd stadgezicht van Workum. Overdracht  
Aanvaarding
   
Bouwvorm  
Soort object Woning
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed
Bouwjaar 1887
Bouwvorm Traditionele bouw
   
Indeling  
Woonopp. 105 M²
Inhoud 330 M³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2
Overige inp. ruimte 10 M²
   
Energie  
Verwarming Centrale verwarming
Warmwater CV-ketel
Eigendom Ja
Isolatie Grotendeels geïsoleerd, dubbele beglazing
   
Buitenruimte  
Perceelopp. 325 M²
Tuin Achtertuin
Kwaliteit tuin Fraai aangelegd
Achtertuin 180 M²
Ligging achtertuin Noord-oosten
Ligging pand Rustige straat, nabij centrum, nabij het IJsselmeer, aan klein vaarwater
   
Bergruimte  
Schuur / Berging 15 M²
Voorzieningen Elektra
   

 

       

Haskestaete Makelaardij
It Hoekstee 3
8561 BE Balk
0514 - 603111
info@haskestaete.nl

Copyright 2016 © Haskestaete Makelaardij